Boerderij educatie
Tijdens een dag op onze boerderij wordt er antwoord gegeven op vragen, zoals:

• Waar komt de melk vandaan?
• Wat eten de dieren?
• Wat leeft er in een boerensloot?
• Waar zie je de weidevogels?

Op onze boerderij valt van alles te beleven. Wij vertellen met plezier over het leven van kalfje tot koe en wat er allemaal komt kijken voordat een koe melk gaat geven.
Gecertificeerde educatieboerderij

Melkveebedrijf Willig is een gecertificeerde educatieboerderij.

Dit betekent dat wij als ondernemers speciaal geschoold zijn om een bezoek aan de boerderij zo leerzaam mogelijk te maken. Niet alleen zijn wij didactisch onderlegd, maar we bieden ook een veilige leeromgeving voor leerlingen. Zo zijn de boerderijlessen die gegeven worden een verlengstuk van de school!

Fout bij het laden van afbeelding
1 / 3
Een voorbeeld van ons dagprogramma:

We beginnen met het melken van een echte koe. Daarna gaan we een rondje langs de stallen waar de dieren zijn en maken we kennis met hun manier van leven en wat ze eten. Tussendoor houden we even een pauze waarbij we zelf chocolademelk gaan maken van verse boerderijmelk. We maken en proeven onze zelfgemaakte boter. We gaan met de kinderen de dieren verzorgen, voeren en met de dieren contact maken. We gaan in de trekker zitten etc.
Klik hieronder om verder te lezen
2 / 3

Verder kunnen we ons programma aanpassen aan de wens van de leerkracht(en). Bijv. een taalles in de vorm van spreekwoorden, of een rekenles waarbij we een hectare uitmeten enz. We kunnen ook een polderles verzorgen. Dat gaat bijv. over de waterhuishouding: waar komt het water vandaan en waar gaat het water naartoe? Dit doen we d.m.v. een bezoek aan de oude watermolen met gemaal van Katwoude en een korte wandeling over de Markermeerdijk, waarbij we kunnen laten zien hoe we beneden NAP kunnen wonen en leven. Heeft u een ander idee om aansluiting te vinden aan uw lessen dan kunnen we daar wellicht op inspelen.
Klik hieronder om verder te lezen
3 / 3Alle basisscholen zijn welkom op onze boerderij voor een leerzaam bezoek op basis van het concept 'belevend leren'. Onze educatieve lessen sluiten goed aan bij de kerndoelen van het totale lesprogramma voor het basisonderwijs. Kinderen leren niet alleen met hun hoofd, maar ook met hun hart door te voelen, ruiken en proeven. Op de boerderij leren de kinderen het hele productieproces 'van koe tot melk'!

Nieuwsgierig geworden??
Klik hier om contact met ons op te nemen.
Klik hieronder om verder te lezen
Fout bij het laden van afbeelding Fout bij het laden van afbeelding Fout bij het laden van afbeelding Fout bij het laden van afbeelding
Fout bij het laden van afbeelding
Geïnteresseerd?

Zou u een bezoek, rondleiding of cursus bij ons willen boeken?

Zie www.boerderijeducatie-amsterdam.nl/familie-willig/
Voor schoolklassen uit Amsterdam

Zie www.klaszoektboerderij.nl/willig
Voor schoolklassen uit gebied Laag Holland

Of klik hier om ons te mailen voor meer info!

Dit is een gesubsidieerd project zodat de kosten voor scholen laag blijven!

Fout bij het laden van afbeelding Fout bij het laden van afbeelding